A minimalista építészeti vonal a legjobb módja annak, hogy a fiatalokat a természettel összehozza – vélik a japán cég, a Koto Design szakemberei. A tervezők bemutatták az Ilo Playhouse-t, az apró, előre gyártott, fenntartható anyagokból készült faházat.

A skandináv faházak egyszerűsége inspirálta az Ilo Playhouse-t, ami úgy terveztek meg, hogy a gyerek érezze: ez a tér nagyon hasonlít a természethez, és közvetlen közelségben lehet vele. Az apró kabin szögletes formavilágú, ferde tetővel, geometriai esztétikával foglalja keretbe a belső és külső teret. A belső falat három fal borítja, a negyedik fal teljesen nyitva van, hogy zökkenőmentes kapcsolatot létesítsen a beltéri és a kültéri között.

A tér jól illeszkedik a természethez

Az építészek szándéka az volt, hogy a tér éppen annyira legyen nyitott, hogy a gyerek ne érezze magát elszigeteltnek. A belső tér elrendezése lehetővé teszi a gyermekek számára, hogy a helyiséget saját bútorokkal, játékokkal, művészeti és kézműves asztalokkal rendezzék be, vagy egyszerűen friss levegőn legyenek játék közben.

A kabint a természet inspirálta, tartós, fenntartható anyagokból épül fel. A játszóházat helyben kitermelt vörösfenyőfa borítja, és a padló újrahasznosított gumiból készült. A megépítésében használt összes festék és bevonat természetes termékből származik. A szerkezetek előre gyártottak, és szinte bárhova szállíthatók.

Forrás: Inhabit

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük