Február végén ismét lesz MentesFeszt, a mindenmentes ételek fesztiválja

A vega burgertől a mentes gofrin át számos „mentes ételt” kínálnak majd az idei MentesFeszten. Akár valamilyen ételérzékenység nehezíti a napjainkat, akár diétázunk, vagy igyekszünk egészségesen élni, a rendezvény lehetőséget ad arra, hogy bárki összeállítsa a számára ideális étrendet.

Február 29. – március 1. között szakmai rendezvényen találkozhatunk a magyar „mentes” irányzatok legnépszerűbb szereplőivel. „A „mentes” étkezés szerencsére már régóta nem azt jelenti, hogy bármilyen ízről vagy finomságról le kellene mondanunk: olyan kedvencekre is találunk alternatívát, mint a fagyi vagy a palacsinta. A cukrászdák, éttermek, kávézók kínálatában is egyre gyakoribbak a glutén-, cukor-, laktóz- vagy épp „mindenmentes” ételek” – jelzik az esemény szervezői közleményükben.

Akár valamilyen ételérzékenység nehezíti a napjainkat, akár diétázunk, vagy „csak” igyekszünk egészségesen élni, a MentesFeszt lehetőséget ad arra, hogy bárki összeállítsa a számára ideális étrendet. Itt ugyanis minden, a területhez kapcsolódó fontos magyar márka, üzlet és vendéglátóhely képviselteti magát.

A Fesztiválnak az ELTE Lágymányosi Campus Északi Tömbje ad otthont, ahol két szinten, több mint négyzetméteren lesz lehetőségünk nézelődni, kóstolgatni és piacozni. A gasztro udvaron kipróbálhatjuk a mentes palacsintát, goffrit és lángost és a vega burgereket. Sőt, még gluténmentes kutyafalatok, egyedi gyártású nyakörvek és egyéb kiegészítők is kaphatóak lesznek.

Fókuszban a fejlődés és a környezetvédelem

A szervezők szakmai előadásokkal várnak mindenkit, aki szeretne tanulni, informálódni az egészséges gasztrotrendekről. Például megtudhatjuk, hogy a hazai vegetáriánusok milyen étkezési szokásokat tartanak,  hallhatunk a tücsöklisztről, mint a jövő fehérjeforrásáról, vagy arról, milyen élettani hatásokkal bír a vegetáriánus étrend a sportolókra nézve.

A tejérzékenyek megismerkedhetnek a totuval (nem tofuval!), ami kiválóan alkalmazható a túró helyettesítésére.  Juhász András, a CleanEco tulajdonosa olyan környezeti lábnyom-mentes higiéniai megoldásokról mesél majd, amiket bátran alkalmazhatunk a saját életünkben, és arra nézve is ötleteket kapunk, hogyan tehetjük teljesen műanyagmentessé a hétköznapjainkat.  A MentesFeszt vendége lesz többek közt Mosolyka is, aki itt mutatja be először élőben a Mosolyka Flow Vegán főzési tudományát.

Lesz ezen kívül játszóház, gyerekfelügyelet, indonéz táncosok, zenészek és handpan zenei előadások is – így garantált, hogy a programokból mindenki talál kedvére valót, és új ismereteket is hazavihet magával. A Mentes és a Gasztroblogger Fesztivál együttműködéseként a két fesztivál egy helyen és egy időben kerül megrendezésre.

Lapunk nyereményjtékán keresztül 4 darab páros belépőt sorsolunk ki az eseményre. Részletek itt: https://www.facebook.com/336319463736813/photos/rpp.336319463736813/502563790445712/?type=3&theater

MentesFeszt Facebook event: https://www.facebook.com/events/1041407222868433/

Nyitókép: Unsplash (illusztráció)

About The Author

Vélemény, hozzászólás?