Belgiumban már teljesen újrahasznosított vizes palackokba töltik az ásványvizet

A belga VALVERT ásványvíz új, 100%-ban újrahasznosított vizes palackja használat után is 100%-ban újrahasznosítható.

Európában elsőként Belgiumban jelenik meg a piacon Valvert ásványvíz új palackja, ezzel az első belga természetes ásványvíz márka lesz, amely teljes mértékben újrahasznosított PET-ből (rPET) készült palackot használ. A Nestlé a palackozáshoz 2025-re világszerte 35%-ban, Belgiumban pedig 50%-ban rPET-et kíván felhasználni. Az új palackozott ásványvíz júliustól kapható kiskereskedelmi forgalomban Belgiumban és Luxemburgban.

Az új palack – melyet a Nestlé elsőként Európában vezet be – 100%-ban újrahasznosított PET-ből, azaz rPET-ből készül. Ez azt jelenti, hogy a Valvert kizárólag régi palackokból állítja elő az újakat és nincs szükség új PET nyersanyag felhasználására. A Valvert megbízható forrásból szerzi be az ásványvíz palackozáshoz szükséges jó minőségű, élelmiszeripari minősítésű rPET nyersanyagot, így a 1,5 literes kiszerelésű ásványvíz 100%-ban, az 0,5 literes kiszerelés pedig 50%-ban rPET palackokban kerül forgalmazásra.

A cél, hogy 2019 végéig a 0,5 literes palackok is 100%-ban rPET-ből készüljenek.
A cég 2019 januárjában jelentette be azt a jövőképet, melyben kitűzte, hogy semmilyen termékcsomagolás, így a műanyagok sem végezhetik szemétlerakóban vagy szemétként a tengerekben, óceánokban és édesvizekben.

„A Nestlé nagyobb felelősséget kíván vállalni egy fenntarthatóbb jövő kialakításában és a fogyasztók felé” – mondta Michel Mersch, a Nestlé Belgilux igazgatója. „A kutatás-fejlesztés vállalatunk egyik alapja, és szakértelmünket a fenti célok megvalósításának szolgálatába kívánjuk állítani. Ezért büszkén indítjuk útjára a Valvert új, 100%-ban rPET palackos kiszerelését, mely újabb mérföldkő a körforgásos gazdaság megvalósítása és a fenntarthatóság irányában tett úton.”

About The Author

Vélemény, hozzászólás?