Kidobott biciklikből készülnek az újrahasznosított mozgó könyvtárak

A LUO Stúdió kínai építésziroda egy bogár alakú mikrokönyvtárat készít kidobott biciklikeretekből.

A Lady Beetle nevű mikrokönyvtárat úgy alakították ki, hogy könnyen hozzáférhető és használható legyen a gyerekek számára, és megértsék az újrahasznosítás lényegét.

„Bár a kerékpározás a környezetvédelem miatt is nagyon lényeges, a kerékpárok szinte szörnyekké válnak a globális kereskedelemben – mondta LUO Studio alapítója, Luo Yujie. Az Atlanti-óceánban csak tavaly több millió elhagyott, kidobott kerékpár került szemétként – mutatott rá a fogyasztás okozta problémára az építész.

Az Atlanti-óceánban csak tavaly több millió elhagyott, kidobott kerékpár került szemétként

„Városi életet élő tervezőként arra gondoltam, hogy megoldom az elhagyott kerékpárok újrahasznosítását. Például úgy, hogy egy bogarat építek fel belőlük, ami nem mellesleg könyvtárként is működik” – tette hozzá Luo.

A LUO Stúdió először egy, a tengerparton talált elhagyott kerékpárt alakított át háromkerekű könyvtárrá. Az autókhoz használt, eldobott vaslemezeket a könyvtár külső burkolatának használták. A parkoló kerékpár hátoldalán lévő fémhéj kinyílik, mint a bogár szárnya, így fedi fel az alatta lévő könyveket. A minikönyvtárban polcok vannak, akár a hagyományos könyvtárakban, és a gyerekek leülhetnek olvasni.

A parkoló kerékpár hátoldalán lévő fémhéj kinyílik, mint a bogár szárnya

A Lady Beetle-t úgy tervezték, hogy rugalmas legyen, a belső elemek eltávolíthatók vagy újra elrendezhetők.”Az elemek megjelenítésére szolgáló belső terek feloszthatóak több kisebb tárolóterületre, amelyek szabadon állíthatók a felhasználók igényei szerint.”

A kerékpár újrahasznosításával Luo egy fontos üzenet elterjedését reméli.
„Törekednünk arra, hogy a hulladékot kincsre változtassuk, és reagálnunk kell a változó világra is ” – mondta.

Forrás/fotó: Dezeen

About The Author

Vélemény, hozzászólás?