Több mint százezer méhet telepítettek egy épülettetőre a biodiverzitás megőrzéséért

A Wiener Lokalbahnen négy méhkast, összesen 120 000 méhet telepített a társaság székhelyének tetejére. A méhek támogatásával a biodiverzitás megőrzését és a helyi környezetvédelmi programot segítik.

Inzersdorf-i épületük tetőteraszára telepített a Wiener Lokalbahnen 120 ezer méhet. A közelben található sok zöld terület miatt, ilyen például a Wienerberg természetvédelmi területe, a méhcsaládok optimális környezetet találnak a gyűjtéshez.

Ez a lépés jól illeszkedik a Bécsi Környezetvédelmi Osztály (MA 22) biodiverzitást elősegítő programjához, melynek célja az élőhelyek védett területekként való besorolása, a természetes zöldterületek növelése, a fenntartható táplálkozás támogatása, a növényvédőszerek használatának minimalizálása, valamint az épületek zöldítése.

„A környezetvédelem azzal ér véget, hogy nem vonattal utazunk. Tisztában vagyunk a társadalommal és a környezettel szembeni felelősségünkkel. Örülünk, hogy hozzájárulhatunk a méhfajok megőrzéséhez „- mondta Monika Unterholzner, a Wiener Lokalbahnen (WLB) ügyvezető igazgatója.

A méhek az érzékeny ökoszisztéma fontos részét képezik. Európában a növények mintegy 75 százaléka függ a méhek beporzásától. Sokféle haszon- és kultúrnövény, így az élelmiszerellátás alapját jelentő gyümölcs- és zöldségfélék meglétét a méheknek köszönhetjük – hangsúlyozta az ügyvezető.

About The Author

Vélemény, hozzászólás?