Ebben a 30 városban már csökkent a szén-dioxid-kibocsátás  

A C40 csoport bejelentette, hogy immár Austin, Athén, Lisszabon és Velence is csatlakozott ahhoz a 26 nagyvároshoz, amely átlagosan 22 százalékkal csökkentette az üvegházhatású gázok kibocsátását.

 

A C40 Cities Climate Leadership Group 94 nagyvárost tömörítő csoport közös célja az éghajlatváltozás elleni küzdelem. A tagok összeggégében a világ népességének tizenketted részét és a világgazdaság egynegyedét képviselik. Tavalyi jelentésében a csoport azokat a városokat nevezte meg, ahol már 2015 előtt elérték a szén-dioxid-kibocsátás maximumát, és azóta legalább tíz százalékkal csökkentették is azt. “Néhány kínai és az alacsonyabb jövedelmű ország városa is elérte a maximumot, bár minderről még pontosítaniuk kell az információkat”mondta Michael Doust, a C40 programirányítója.

A legjobb eredményeket Londonban, Berlinben és Madridban érték el. Itt átlagosan körülbelül 30 százalékkal csökkent a kibocsátás a maximumhoz képest, míg Koppenhágában drámai mértékben, 61 százalékkal. Amikor Koppenhága elérte a legmagasabb szintet 1991-ben, akkor 4 millió tonna gázt bocsátott ki egy év alatt, ami messze alacsonyabb a 2000-ben mért londoni adatokhoz képest: ez 50 millió tonna volt.

“Koppenhága példájából láthatjuk, hogy rövid időn belül gyorsan szén-dioxid mentesíthető egy terület. Az általuk bevezetett innovációk világszerte alkalmazhatók” – mondja Doust.

Koppenhágában 61 százalékkal csökkent az üvegházhatású gázok kibocsátása, ezzel élen jár az európai városok között

Doust szerint a kulcs az volt, hogy Koppenhágában olyan távhőrendszert vezettek be, amely felhasználja az elektromos energia előállításából származó hőfelesleget. Koppenhága emellett hatalmas összegeket fordított  a kerékpáros infrastruktúrára és a zéró-kibocsátású tömegközlekedési eszközökre.

A 30 város közül Tokió nemcsak az egyetlen nem nyugati város, hanem az éves kibocsátási szint ingadozása itt kiemelkedő. 2003 után kezdett esni, de 2010-re a szint újra emelkedett, 2012-re és 2013-ra elérte a csúcspontot. Doust szerint Tokióé egy egyedi sikertörténet: a kibocsátás 2014-ben ismét csökkenni kezdett.

A 2011 márciusi földrengést, illetve szökőárt követő atomkatasztrófa után Japánban kénytelenek voltak leállítani az összes működő nukleáris reaktort. Az atomenergiát pótló energiaforrások között első helyen szerepeltek fosszilis energiahordozók (kőszén, kőolaj, gáz). A cseppfolyós gáz felhasználása már a következő évben 32 százalékkal növekedett, az olajfogyasztás pedig ötszörösére nőtt.

“Ezeket a számokat Japán megfordítja a megújuló energiaforrásokkal” – mondja Doust. Tokió 2010-ben vezette be a világ első városi szintű „cap-and-trade” programját. Tokió jellegzetessége, hogy az irodaépületek és más kereskedelmi létesítmények által elfogyasztott energia a teljes energiafogyasztás 40 százalékát teszi ki. Mivel az energiafelhasználás csökkentése ebben az ágazatban rendkívül fontos, bevezették a városi határérték-csökkentési rendszert, amely az ipari szektor gyárain és egyéb létesítményein kívül a kereskedelmi szektorra is kiterjed. Ez a program nemcsak az első japán „cap-and-trade” rendszer, hanem a világ első városi „cap-and-trade” rendszere is.

A C40 szerint a városban 2016-ra az energiafogyasztás 21 százalékkal esett vissza a 2000-es szint alá.

Tokioban vezették be először a világ első városi szintű cap-and-trade programját

Az elemzés kiemeli azokat az eszközöket, amelyeket alkalmaznak annak érdekében, hogy a városok átállhassanak fenntarthatóbb működésre. Összesen 82 város vezetett be kerékpárkölcsönzési rendszereket, szemben a 2009-es 13-mal. Több mint 66 000 elektromos busz működik ezekben a helységekben, szemben a tíz évvel ezelőtti kevesebb mint 100-zal. Összesen 24 város elkötelezte magát a 100% -os megújuló energiaforrások elérése mellett 2030-ra, 18 pedig betiltotta vagy korlátozta a nem újrahasznosítható műanyagok használatát, szemben 2009-ben, amikor még pusztán 2 járt el így.

A 30 város: Athén, Austin, Barcelona, ​​Berlin, Boston, Chicago, Koppenhága, Heidelberg, Lisszabon, London, Los Angeles, Madrid, Melbourne, Milánó, Montréal, New Orleans, New York City, Oslo, Párizs, Philadelphia, Portland, Róma, San Francisco, Stockholm, Sydney, Toronto, Vancouver, Velence, Varsó és Washington DC.

 

 

Vélemény, hozzászólás?