Kiállítás mutatja be a Francia Intézetben, hogy az ember mi mindent tesz a környezete ellen

Az „Éghajlatunk – kiállítás 360°-ban” az emberi tevékenység miatt bekövetkező üvegházhatású gázok növekedésének kérdését járja körbe. Az ingyenesen látogatható tárlat tegnap nyílt a Francia Intézetben.

A kiállítás anyaga tudományos kutatás formájában jelenik meg, dokumentumfilmszerű megközelítést alkalmaz, így ad támpontot a látogatóknak az éghajlatváltozáshoz kapcsolódó geopolitikai, gazdasági, energetikai, környezeti, technológiai és tudományos kérdésekben – tájékoztatott az Intézet.

A környezetünk gyakran nyugtalanságra ad okot, az információk mindenhonnan áramlanak felénk – jelzik a szervezők. A kiállítás zsurnalisztikai megközelítést alkalmaz, aminek az célja, hogy a látogatóknak megbízható, egyberendezett forrásokra alapulva hivatkozási pontot nyújtson. Mindezt egy független vizsgálat után, melynek során a látogató az anyag minden részébe betekintést nyerhet. A látogató így sok ismeretre tehet szert eredeti infografikáknak és az alábbi négy témában rendelkezésre álló ismereteknek köszönhetően:

– A felmelegedés diagnosztikája és az első hatások

– A felmelegedés okai és az emberiség felelőssége

– Az üvegházhatású gázok növekedése és az éghajlat változása

– Megoldások keresése a bolygó előtt álló klímakihívásokra

A kiállítást Franciaországban készítette a Universcience a BNP Paribas Alapítvány támogatásával, együttműködésben a UNEP-pel (az Egyesült Nemzetek Környezetvédelmi Programja).

Az ingyenesen megtekinthető kiállítás anyagát magyar nyelven, francia felirattal mutatják be.

November 4. és december 4. között számos program kapcsolódik a témához: konferenciák, előadások és filmvetítések. Minderről itt tájékozódhatunk.

About The Author

Vélemény, hozzászólás?