Természetes italok és ételek fesztiválja lesz holnap a Bálnában

Az idei Mitiszol? fesztiválon több mint 40 magyar és külföldi termelő mintegy 150 természethű bora lesz kóstolható szombaton a Bálna Budapest épületében. Lesznek gasztrokiállítók is, akik kizárólag organikus alapanyagokból készült ételeket, italokat kínálnak a látogatóknak.

 

Idén új helyszínen rendezik meg Magyarország és a régió egyetlen organikus, biodinamikus és natúr borkóstolóját, a Mitisziszol? fesztivált.

A fesztivál szervezőinek – az esemény egyébként eleinte a Terra Hungarica Borszalon néven futott – az volt a célja, hogy a természet- és tájhű gazdálkodásra szakosodott, a Kárpát-medencei birtokokat tömörítő Terra Hungarica szervezethez csatlakozott termelőket bemutassa a közönségnek egy kóstoló keretében.

A kezdetek óta a rendezvény jelentősen bővült, és már több, hasonló szellemben dolgozó és termelő osztrák, olasz, francia, spanyol és csehországi pincészeteket is vendégül lát. Más organikus termékek kóstolására is lehetőség lesz holnap: a látogatók pálinkákkal, ginekkel, specialty kávékkal, kisüzemi sörökkel, szörpökkel, gyümölcslevekkel, természetes ivóvizekkel, sőt még kozmetikumokkal is találkozhatnak. De kóstolhatnak organikus alapanyagokból, adalékok nélkül készült ételeket is az érdeklődők.

Fotó: Unsplash

About The Author

Vélemény, hozzászólás?