Ilyen egy újrahasznosított anyagokból készült kanapé

A Crosby Studios alapítója, Harry Nuriev összeállt a Balenciaga-val, hogy olyan vinyl kanapét készítsen, amely tele van a francia divatmárka használt, vagy csak idejét múlt ruháival.

Az építész, Nuriev és a francia divatmárka, a Balenciaga  bemutatta közös sarokkanapéját a  Design Miami 2019-en. A környezettudatos tervezés célja az, hogy a kopott vagy eldobott ruházatot funkcionális művé alakítsák. „A Balenciaga és Nuriev közötti együttműködés ezt a kanapét – a legtöbb ház központi bútordarabját – a környezettudatos tervezés jelképeként jeleníti meg, hiszen ahelyett, hogy szemétbe kerülnének, új funkciót adnak a ruhadaraboknak ” – mondta a divatmárka képviselője.

 

A Balenciaga kanapét olyan ruhákkal töltötték meg, amelyek sérültek, használtak, vagy egyszerűen csak kimentek a divatból. „A bútor készítésével jó lenne fenntarthatóságra ösztönözni a formatervezőket, hogy ők is járuljanak hozzá a körforgásos gazdaság térnyeréséhez”.

A ruhákat átlátszó Bopp-fóliába töltik, ami egy biológiailag ipar körülmények között lebomló anyag. Az átlátszó huzat mögött változatos szövetek, különböző textúrák vannak, de még a múlt évadok és a korábbi kollekciók látványterveit is beletömörítették.

A designerek egy kihúzható lábtámaszt is terveztek a bútorhoz, valamint egy kartámaszt és párnakészletet – mindegyik használt ruhával van tele.

 

About The Author

Vélemény, hozzászólás?