Környezettudatos karácsony gyerekeknek – a hulladék is érték

Még ma lehet szavazni a Városháza parkjában kiállított, gyerekek által készített legszebb, újrahasznosított anyaggal díszített fára. A Környezettudatos karácsony nevű program célja, hogy a gyerekek a környezettudatosság jegyében készüljenek a karácsonyra és megtanulják, hogy nemcsak a készen vásárolt ajándék lehet szép és értékes, hanem az is, amit maguk készítenek. Az akciót a Szabad Tér Színház és a Főkert Zrt. hirdette meg.

 

A Szabad Tér Színház és a FŐKERT Zrt. közös kezdeményezésén, a Környezettudatos karácsony nevű programon  egyszerre hívják fel a gyerekek figyelmét az összetartozásra, az adventi készülődés jelentőségére, és arra, hogy  nemcsak az szép és értékes, amit megvásárolunk, hanem a magunk által készített ajándék is. Az is fontos, hogy a gyerekek lássák: a hulladék is érték, főleg, ha újrahasznosítjuk azt.

A programon részt vevő óvodás és kisiskolás csoportok a Városháza előtti hüttében újrahasznosítható alapanyagokból díszítették fel fáikat, melyek az egész adventi időszakban láthatóak.

A közönségdíjas fára az Advent Budapesten téli fesztivál fotóalbumában lehet szavazni december 17-ig! Az egyes fotóknál a legtöbb like-ot megszerző fa lesz a nyertes.

A kisebbek által természetes anyagokból és újrahasznosítható eszközökből, hulladékokból készített adventi koszorúkat ugyancsak a téli fesztiválon állítják ki, a munkák december 28-ig láthatók.

A legjobb pályamunkákat díjazzák is a szervezők. Lehet nyerni belépőt a Fővárosi Állat- és Növénykertbe, strandlátogatást a Palatinus Gyógy-, Strand- és Hullámfürdőbe és a hajókirándulást Szentendrére. A program különdíjasa a Fővárosi Nagycirkusz tavaszi műsorára szóló belépőket nyer. A FŐKERT Miki és Lili mesés zöld-illemtan könyvén kívül az egyik nyertes csapat számára külön meglepetéssel is készül.

A közönségdíjat a fesztivál hivatalos Facebook-oldalán leadott szavazatok alapján ítélik oda. A szavazatokat ma összegzik, az eredményhirdetést és a díjak átadását december 19-én tartják.

Az elkészült koszorúk itt láthatóak.

About The Author

Vélemény, hozzászólás?