Megjelent a Budapest gyerekkel térkép – zöld parkok, természetes játszóhelyek, múzeumok gyűjteménye

Megjelent a Budapest gyerekkel nyomtatott térkép, melyre közel száz olyan helyet válogattak alkotói, ami a kisgyerekes családok kedvence lehet. A térkép úgynevezett „slow&green” (lassú és zöld) szemlélete kifejezetten az egyszerű, lassú élményekkel gazdagító helyekre koncentrál.

 

A tegnap megjelent Budapest gyerekekkel térkép tematikája szerint  kreatív játszóterek, fűszerbolt, belvárosi apró könyvesboltok és a legjobb családi programok (apás ringató, mama, nézd! múzeumi foglalkozás, belvárosi gyerekjóga, papírszínház) gyűjteménye egy papír alapú térképen. A térkép a Babagúz turisztikai szolgáltató gondozásában jelent meg.

Mint közleményükben jelezték, a térkép alkotóinak célja az volt, hogy esztétikus, kézbe fogható iránytűt adjanak a kisgyerekes családoknak: így kerültek fel a válogatásba például a legzöldebb parkok, természetes játszóterek, művészeti intézmények, közösségi helyek, néhány édes kávézó, gyerekbolt is.

„Kiadványunk vállaltan szubjektív válogatás azokból az elsősorban belvárosi vagy könnyen megközelíthető helyekből, amelyeket bátran ajánlunk a kisgyerekeseknek” – mondja Nyári Fruzsina, tulajdonos, ötletgazda. Babics Anna a térkép kreatív tervezője azt is hozzá tette: „A Budapest gyerekkel térkép fontos eszköz lehet egy kisgyerek első éveiben ahhoz, hogy környezetének megismerését Budapest válogatott, barátságos helyeivel kezdje.”

Tények:

  • A térkép angol és magyar nyelven, első nyomásban 1000 példányban készül.
  • A térkép megvásárolható december 15-én személyesen a Pici Piacon is.
  • Decemberben nagyméretű színező és képkeretbe tehető plakát, tavasszal társasjáték és képeslap is készül belőle. A Budapest gyerekkel applikáció 2020-ban debütál.
  • Minden térkép megvásárlásával 100 forinttal támogatjuk az Amigos a gyerekekért alapítványt
  • A térképet márkanagyköveteik is segítik: Paár Julcsi népdalénekes, Remete Tibor a Highlights of Hungary alapítója, Forgács-Fábián Sára, az Amigos a gyerekekért alapítvány megálmodója, Urbán-Váradi Alexandra (For Her blog), Bitay Andrea (Maison blog) és Farkas Lackó (Apukaland) bloggerek.
  • Fontos cél volt, hogy a térkép grafikai részére minél több, könnyen felismerhető gyerekkori kedvenc (kukásautó, galamb, cica, papírhajó, dínó) felkerüljön.
  • A térkép oldalán, a babaguz.hu-n decemberben elérhető lesz az őszi-téli családi bakancslista plusz 12 szezonális kedvenccel, illetve december végétől a Még száz hely! melléklet, amely családbarát éttermeket, kávézókat, találkozóhelyeket gyűjt össze.
  • A Budapest gyerekekkel térkép elérhető online a Babagúz webshopjában, a Lottirose Deák téri csomagponton illetve partnereinknél.

Fotó: Sári Bence

About The Author

Vélemény, hozzászólás?