Elégedetlen a hazai környezetvédelmi szabályokkal a magyarok 89 százaléka  

A magyarok 89 százaléka szigorítaná a környezetvédelmi szabályokat, és az egyre terjedő hulladékot látja a legnagyobb gondnak.

Az Eurobarometer múlt héten közölt adatai szerint a magyarok 89 százaléka szigorítaná a környezetvédelmi szabályokat, és az egyre terjedő hulladékot látja a legnagyobb gondnak. Az EU-ban a megkérdezettek 94 százaléka tartja fontosnak a környezet védelmét, Magyarországon a válaszolók 95 százaléka – mondta Boros Anita, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán.

Boros Anita felidézte, a kérdések között szerepelt az is, hogy az állampolgárok mi mindent tettek az elmúlt hat hónapban azért, hogy támogassák a környezetvédelmet. Olyan válaszok születtek, amelyek szerint mellőzték az egyszer használatos műanyagokat, és inkább az újrahasznosított, illetve újrahasznosítható termékeket részesítették előnyben.

Kitért arra is, ahhoz, hogy megoldódjon az illegális szemétlerakók ügye, az egész hulladékgazdálkodás reformjára szükség van. Jelezte, hogy el kell távolítani ezeket a szeméthalmokat, és el kell érni, hogy a társadalomban is megváltozzon az a magatartás, ami oda vezet, hogy ilyen illegális szemétlerakók alakulnak ki. Ez szankciókkal jár – idézte az MTI.

 

Vélemény, hozzászólás?