Koronavírus: dolgozhatnak a gazdák a földeken a kijárási korlátozás alatt

Nem akadályozza a mezőgazdasági munkákat a kijárási korlátozás – adta hírül a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

Szombattól kijárási korlátozások lépnek életbe. A ma megjelent kormányrendelet alapján a lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására alapos indokkal kerülhet sor. Ezen alapos indokok közt szerepel a mezőgazdasági és erdészeti tevékenység is, tehát nem akadályozza a mezőgazdasági munkákat a kijárási korlátozás – tudatta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az MTI-vel.

A vásárlás állateledelt, takarmányt forgalmazó üzletben, mezőgazdasági üzletben – ideértve a műtrágyát értékesítő üzletet és vágóhidat -, piacon, helyi termelői piacon, gyógyszert, gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletben is lehetséges. Az élelmiszerüzletekben, drogériákban, a piacokon és a gyógyszertárakban kizárólag 65 év felettiek vásárolhatnak 9 és 12 óra között.

A rendelet szerint egyebek mellett alapos indok még az üzemanyag-töltőállomás felkeresése, a szállítási szolgáltatások igénybevétele, a mezőgazdasági és erdészeti gépek és berendezések javításával kapcsolatos szolgáltatások igénybevétele, a hulladékgazdálkodással összefüggő szolgáltatások igénybevétele. A legszükségesebb esetben a személyes megjelenést igénylő ügyintézés, így hatósági, banki, pénzügyi, biztosítási és postai szolgáltatások igénybevétele, az állatok ellátása, az állatorvosi rendelő és az állatkórház látogatása. 

Nyitókép: Ökoroom.hu

About The Author

Vélemény, hozzászólás?