Európai díjra jelölik a budapesti állatkert hulladékcsökkentési programját

Európai díjra jelölik a Fővárosi Állatkert hulladékcsökkentési programját, a budapesti intézmény különböző környezetvédelmi intézkedéseket vezetett be a zöldebb működés érdekében – hangzott el csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

A fővárosi állatkert vezetősége arra törekszik, hogy saját működése minél inkább környezetbarát legyen. Céljuk, hogy a kert területén az eldobható hulladékok aránya csökkenjen, az újrahasznosított termékek mértéke pedig növekedjen. A vendéglátóhelyeken már megközelítőleg egy évtizede újabb és újabb intézkedéseket hoznak a környezetbarát működés érdekében. Az ételeket gabonából préselt tányéron szolgálják fel, a Széchenyi Gyógyfürdő termálvizét használják fel az állatházak fűtésére, a jövőben pedig be fogják tiltani a PET palackokat az állatkert területén.

Tavaly novemberében az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében egy 9 napos programsorozatot szerveztek, ahol érzékeltetni akarták az érdeklődőkkel a napjainkban felhalmozódó szeméttermelés problémáját – közölte Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője. Akkor a látogatókat az intézmény bejáratánál többek között egy nagy méretű szemétszörny és cigarettacsikk-akvárium fogadta, ezáltal kézzelfogható lett, hogy egy ekkora méretű intézmény mennyi hulladékot termel egyetlen nap alatt. 

A Környezetvédelmi Gyártók és Szolgáltatók Szövetsége a tavaly novemberi Európai Hulladékcsökkentési Hétre szervezett magyarországi programok közül vállalati kategóriában az állatkert kilenc napos közönségprogramját találta a legjobbnak folytatódnak, ezáltal a budapesti intézmény képviseli Magyarországot az Európai Hulladékcsökkentési Hét Díj nemzetközi döntőjében – jelzi az MTI.

Nyitókép: facebook/allatkert/Emilia Nava

About The Author

Vélemény, hozzászólás?