745 tonna illegálisan lerakott hulladékot szállított el a MÁV április végéig

A MÁV április végéig országszerte 745 tonnányi – a fővárosi vasúti területekről megközelítőleg 480 tonna, a vidékiekről pedig 265 tonna – illegálisan elhelyezett hulladékot szállíttatott el. A költségek eddig meghaladták a 38 millió forintot fordított.

 

Általános jelenség a vasútak közelében felhalmozott szemét országszerte. Ezekben a halmokban a lakossági, kommunális hulladékon kívül használt műszaki cikkek, építési törmelék, zöldhulladék van. 

A vasúttársaság a szeméthalmok felszámolására indított program keretében rendszeresen elszállítja a pályahálózatot és területét csúfító, jellemzően építési-bontási és lakossági hulladékot. Tavaly országszerte összesen 3168 tonna, nem vasúti technológiából keletkező hulladékot gyűjtöttek be és helyeztek el ellenőrzött körülmények között – írta közleményében a MÁV.  Most a járványhelyzet miatt a megszokottnál kicsit lassabban haladnak a munkálatok, azonban továbbra is folytatódnak – jelzik.

Fotó: mavcsoport.hu

A kitisztított területeken azt is megfigyelték, hogy a rendszeres takarítás és szemétszedés ellenére néhány napon belül a szemét újra megjelenik. 

A helyzet hosszú távú megoldása érdekében a társaság az érintett önkormányzatokkal egyeztet, ezzel párhuzamosan egy munkacsoport azon dolgozik, hogyan lehet javítani a tiltott helyen hagyott hulladékok elleni küzdelem hatékonyságát.

A szennyezett területek felmérését eközben folyamatosan végzik. Májusban Szolnokon a Medve, Oroszlán, Tigris és Párduc utca, Mezőkövesden a vasúti átjáró környezetének, Baján és Csongrádon a vasútállomás, valamint több budapesti terület megtisztítását ütemezték be.

Nyitókép: mavcsoport.hu

About The Author

Vélemény, hozzászólás?