A Berek Világa Látogatóközpontban a sajátos tájegységet közelebbről is megismerhetjük

Megkezdődött a Natura 2000-es területet bemutató Berek Világa Látogatóközpont kialakítása a Somogy megyei Ordacsehi közelében.

A beruházás során egy 200 négyzetméteres épületet emelnek, ahol interaktív kiállítást rendeznek, gyerekfoglalkoztatót és irodákat alakítanak ki. A látogatóközpont építését a jövő év közepéig kell befejezni. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park tájékoztatása szerint további fejlesztéseket is terveznek, ám a tanösvény kialakításához, a lápon elhelyezett pallósor kiépítéséhez újabb pályázati támogatásra lesz majd szükség.

A Nemzeti Park közleménye szerint a Berek Világa Látogatóközpont indító projektje az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és hazai központi költségvetési társfinanszírozással, mintegy 400 millió forintból valósul meg, a projekt célja pedig a hazai Natura 2000 ökológiai hálózat ismertségének és társadalmi elfogadottságának javítása.

Az új látogatóközpont a “megvédve bemutatni” elv szerint, a környezet terhelése nélkül ismerteti majd meg a dél-balatoni térség adottságait, élőhelyeit, sajátosságait a látogatókkal.

Vélemény, hozzászólás?