Megdőlt a kerékpáros forgalmi rekord Budapesten

Múlt héten a Bem térnél és a Csepelre vezető Weiss Manfréd út melletti kerékpárszámlálókon is megdőltek a mindenkori rekordok. Úgy tűnik, hogy a karantén időszakában a fővárosiak nagyszámban áttértek a bringázásra, és maradtak is ennél. 

A legnagyobb munkanapi számokat mérték a kerékpárszámlálók májusban, ennél magasabb adatok csak a 2018. április 22-i I bike Budapest felvonulás napján voltak – akkor a Bem téri és Árpád hídi számlálók mentén tekert el körülbelül 25000 felvonuló, és az egész városban kiemelkedő biciklis forgalmat mértek – közli a Magyar Kerékpárosklub és az I bike Budapest.

2020. Június 24. Fotó: I bike Budapest

Múlt hét szerdán viszont minden eddiginél többen haladtak el a Bem téri és Weiss Manfréd úti kerékpárszámlálók felett, abszolút rekordot felállítva. A TOP10 napok listáján látszik, hogy mennyivel nagyobb a kerékpárforgalom idén tavasszal és nyáron – írják közleményükben.

Az új adat azért is érdekes, mert a tavaszhoz képest már nagyjából visszaállt a reggeli és délutáni csúcsforgalom, tehát  azok közül, akik a karantén alatt időtöltésképpen ültek kerékpárra,  jó eséllyel egyre többen közlekedni is így fognak.

Nyitókép: Unsplash

About The Author

Vélemény, hozzászólás?