Karácsonyfa ágai közé szorult egy bagoly, megmentették

Apró baglyot mentettek ki a New York-i Rockefeller Center karácsonyfájának ágai közül, most egy közeli madárrezervátumban ápolják – írta a BBC hírportálja.

A madarat a munkások találták meg, akik a fenyőt a New York állambeli Oneontából a nagyvárosban szállították. A madarat, melyet Rockefellernek neveztek el, a rezervátumban megitatták és “annyi egeret adtak neki, amennyit csak meg tud enni”, mivel a háromnapos szállítás alatt végig éhezett. “Az a csoda, hogy nem zúzták össze” – idézi az MTI Ellen Kalish-t, a madár gondozóját.

Rockefellert szerda éjjel vitték állatorvoshoz, megröntgenezték. Kalish szerint a nagy kaland ellenére kitűnő állapotban van. Kicsiny méretei ellenére Rockefeller kifejlett felnőtt fűrészbagoly, amely a legkisebb bagolyfaj az Egyesült Államok északkeleti részén. Az egyedek többsége nem nő 17-21 centiméternél nagyobbra.

“Erősen éjszakai életet él, aki nem keresi, nem is nagyon találkozhat vele” – magyarázta Kalish. Egyes példányok télen délre vándorolnak, mások maradnak a hideg északon.

Amint Rockefeller meggyógyult, visszaengedik az erdőbe.

Elmondta, hogy a kis bagoly megmentése a 2020-as év összes rossz híre között “olyan történet, amit meg kellett osztani”. Annál is inkább, mert a 23 méter magas fenyőt a közösségi médiában sok kritika érte szerény külseje, ritkásan nőtt ágai miatt. Volt, aki szerint a fa “a megfelelő tisztelgés a felejthető év előtt”.