Budapesten lesz 2021-ben a fenntarthatósági expo

A magyar fővárosban rendezik Közép-Európa legnagyobb fenntarthatósági rendezvényét, a Planet Budapest 2021 – Fenntarthatósági Expót és Világtalálkozót; a rendezvény célja, hogy a visegrádi országokkal együttműködésben hozzájáruljon a fenntartható fejlődési fordulathoz.

A program fővédnöke Áder János, Magyarország köztársasági elnöke, aki a közlemény szerint úgy fogalmazott: „a jövő már a tegnapi cselekedeteinkkel elkezdődött. Most az a kérdés, hogy milyen irányba fordul, s ez még tőlünk függ. Ehhez kínál eszközt és tudást a Planet Budapest 2021.”

A Te Bolygód című program részeként az ismeretterjesztő élményközpontban megismerhetjük „a jövő mindennapjait”, így például, hogy milyen lesz a jövő lakása, iskolája, városa, illetve, hogy milyen fenntartható forrásból származó élelmiszereket fogyasztanak majd az emberek.

A környezeti fenntarthatóságra nyitott vállalatok és startupok részvételével megrendezendő Expo célja, hogy az évszázadok tapasztalatait, tudását és a kihívásokra megoldást kínáló új technológiákat, innovációkat együttesen mutassa be.

Mint írják, a Világtalálkozón állam- és kormányfők, kormányzati döntéshozók, nemzetközi szervezetek szakértői, valamint a tudományos és az üzleti világ képviselői vitatják meg a fenntartható vízgazdálkodás, az élelmiszertermelés, a hulladékgazdálkodás, az energia és a közlekedés témaköreit. Az esemény arra szolgál, hogy kézzelfogható, elérhető és költséghatékony válaszokat adjanak a fenntartható fejlődés területén tapasztalható kihívásokra.

A Planet Budapest 2021 rendezvényeinek a Hungexpo ad otthont 2021 decemberében – közli az MTI.

Nyitókép: Unsplash

About The Author