Növényi méreg van az Auchan egyik zabpelyhében

Zárolta és visszahívta a vásárlóktól az Auchan Magyarország Kft. az 500 grammos kiszerelésű nagy szemű zabpelyhét, mert a termék idegen növényi anyaggal, feltehetően csattanó maszlaggal szennyezett – írja a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

 A tájékoztatás az Auchan honlapján jelent meg. Eszerint vissza kell hívni a 2021. december 17-ig tartó minőségmegőrzési idővel rendelkező, 5999086429582-es EAN kódú és 200330/470-ás tételazonosítójú zabpelyhet.

A termékben csattanó maszlag keveredett, a maszlag mérgező anyagokat, úgynevezett tropán alkaloidokat tartalmaz, amely nagyobb mennyiségben a szervezetbe kerülve befolyásolja a központi- és a vegetatív idegrendszer működését. Szájszárazságot, pupillatágulást, szívritmuszavart és egyéb idegrendszeri tüneteket okozhat.

Csattanómaszlag Fotó: wikipédia

Kérik a vásárlókat, hogy ezen terméket ne fogyasszák el, hanem mielőbb vigyék vissza az áruházakba, ahol a termék teljes vételárát megtérítik a vevőszolgálatokon, blokk nélkül is – tették hozzá A Nébih közlése alapján a termék származási országa Lengyelország, forgalmazója pedig az Auchan Magyarország Kft.

Nyitókép: Unsplash


About The Author