Ez a szék konkrétan óceáni szemétből készült, és annyira tartós, hogy az év egyik bútora lett

A bútor nagyon kevés anyagot tartalmaz és nagyon strapabíró.

A Formway Design újrahasznosított műanyagból és óceáni hulladékból készít személyre szabható széket. Új munkájuk, a Denn Chair nagyon tartós a kevés anyaghasználat ellenére is.

Az új-zélandi Formway Design designstúdió az ausztrál Zenith bútormárkával együttműködve megalkotta a Denn Chairt, egy újrahasznosított anyagokból készült „holisztikus” munkahelyi széket. A stúdió számos különböző anyagot és technikát használt a tervezési folyamat során, hogy megfeleljen a környezettudatos termékre vonatkozó megbízásnak.

„A Denn óceáni, fogyasztás utáni és ipari hulladékból készült, és a lehető legkevesebb [anyagot] használtuk fel, hogy teljesítsük a legszigorúbb globális biztonsági és tartóssági szabványokat” – mondják a Formway Design szakemberei.

A Denn Chair 58 százalékban újrahasznosított anyagból van. Ebbe beletartozik a 3D-s kötött háttámla felülete is, amely tengeri hulladékot tartalmazó poliészter fonalból készült.

A Denn szék shorlistre került a Dezeen 2023-as irodai bútorai közt Fotó: Dezeen

A tervezőcsapat igyekezett csökkenteni a szükséges anyagmennyiséget, miközben növelte a szék általános szilárdságát és erőforrás-hatékonyságát. „Minden anyagra vonatkozó döntésünknél az ökológiai lábnyomunk csökkentésére összpontosítottunk, miközben biztosítjuk a szék hosszú élettartamát és teljesítményét” – magyarázta Matt Vescovo, a Zenith márkaigazgatója.

A Dezeen Awards 2023 munkahelyi design kategóriában shortlistre került Denn Chair-t megfigyelések kombinációjával fejlesztették ki, hogy meghatározzák, hogyan támogathatja igazán a rugalmas és folyékony mozgást.

Forrás: Dezeen

About The Author